DVB-C digitális vevővel kapcsolatos információk

Az Alcor DVB-C digitális vevő meglévő digitális előfizetés esetén további vételi lehetőségeket tud biztosítani a házon, lakáson belül. Használható régi típusú CRT, valamint a legmodernebb okostévékkel is, mivel analóg (AV vagy SCART) és digitális (HDMI) kimenettel egyaránt rendelkezik. 

A műsorokról felvétel is készíthető vele külső USB adathordozóra (pendrive, HDD, SSD), akár programozottan is, az elektronikus programújság alapján. A készülék sokoldalú médialejátszóként is használható, legyen szó zenéről, képekről vagy akár HD videókról.

A készülék csak a kábelszolgáltatók által kódolás mentesen biztosított digitális TV csatornák vételére alkalmas. Ez jellemzően 30-40 csatornát jelent. A közszolgálati és kereskedelmi csatornák általában eltérő műszaki paraméterekkel jelennek meg a kábelhálózatokon, így az összes csatorna megtalálásához javasoljuk a „Csatornakeresés” menüpontban a „Teljes keresés” funkció használatát. Amennyiben nem sikerül így megtalálni valamennyi csatornát, akkor a „Manuális keresés” segítségével be lehet állítani a szolgáltató által megadott technikai paramétereket. A konkrét műszaki értékekről az egyes kábelszolgáltatók nyújthatnak részletes információt.

Az alább megadott hivatkozások az adott szolgáltató oldalára irányítanak. A csatornalisták és vételi paraméterek változhatnak, ezért célszerű a készülék beállítása előtt a szolgáltatóval egyeztetni.

MAGYAR TELEKOM CSATORNAKIOSZTÁS

DIGI CSATORNAKIOSZTÁS

TARR CATV CSATORNAKIOSZTÁS

USB adathordozó használatára vonatkozó kritériumok

A készülék az USB csatlakozón max. 500 mA áramigényű eszközöket támogat. Nagyobb áramfelvételű merevlemezek (általában 500 GB kapacitás felett) esetében külön tápegység használata szükséges!

A készülék FAT vagy NTFS formátumú eszközöket támogat.

Mind a felvételi, mind a lejátszási funkciókhoz lehetőleg márkás, megfelelően gyors írási és olvasási sebességgel rendelkező adathordozó használatát javasoljuk.